skip to Main Content

Een uniek privé bezoek met familie, vrienden, collega’s, … en de gids alleen voor jou en je mede-bezoekers.

We raden aan om vooraleer een thema bezoek te boeken, het fort vooraf individueel of met een privé bezoek ‘Family & Friends’ te bezoeken.

Door de beperkte ruimtes, de vele trappen en de niet verlichte gangen en bunkers is het aantal deelnemers beperkt tot 10 personen per gids.

De themabezoeken kunnen elke dag van het jaar geboekt worden, met uitzondering van op maandag en een aantal sluitingsdagen.
Reserveren kan tot 10 dagen voor de gewenste bezoekdatum. Je reserveringsaanvraag wordt zo snel mogelijk door ons secretariaat bevestigd.

Dit bezoek is niet mogelijk voor personen met een mobiele beperking en rolstoelgebruikers.

Dit bezoek is afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Een zaklamp is verplicht. Het gebruik van het smartphone-licht volstaat niet!

Een deel van deze rondleiding gaat door niet verlichte gangen.
Een zaklamp is verplicht.
– Te koop aan de boekenbalie –

Voor de durvers en diegenen die een ander deel van het immense ondergrondse fort willen zien. Een lange wandeling door het ondergrondse gangenstelsel. Voorbij de commandopost, de luchtinlaten en de ‘valse toegangen’ naar de valse koepels.
Via vele trappen gaan we met de zaklamp naar een ondergrondse binnen-verdedigingsbunker en dalen we tot het niveau van het Albertkanaal. Onderweg bekijken we de zware ontploffingen van een holle lading aan de voet van de machinegeweerbunker Mi-Noord.

We bezoeken de kanaalbunker Noord met zijn 3 verdiepingen. Deze defensiebunker bevindt zich nog grotendeels in de toestand van 1940. Op de tussenverdieping een vernietigd 60mm kanon en een restant van een affuit voor een dubbele Maxim mitrailleur. Op de bovenverdieping, kan je, mits wat inspanning plaats nemen in de machinegeweerklok en heb je, zoals de garnizoenssoldaten in 1940, zicht op het Albertkanaal.

Tarief

Vaste prijs van € 180,- gids inbegrepen
Duurtijd van het bezoek: ongeveer 3u

Afbeelding1