skip to Main Content

Als grootste fort van België, met meer dan 25.000 bezoekers per jaar, wensen we onze bezoekers te stimuleren om nog meer te ontdekken van dit reusachtig en uniek ondergronds complex. We bieden dan ook diverse privé en groepsrondleidingen, maar ook gepersonaliseerde en themarondleidingen aan.

Om aan de noden van een hedendaags, internationaal en meertalig publiek te voldoen wensen we onze bestaande gidsenpool, en ons vrijwilligersteam verder uit te bouwen. We laten gemotiveerde kandidaten, op een interactieve wijze, kennis maken met het unieke complex dat het ondergronds fort is, maar ook met de geschiedenis van de dertiger jaren van vorige eeuw en het begin van Wereldoorlog Twee.

Onze gidsen zijn de ambassadeurs van het fort.

Onze doorgedreven opleiding zorgt er voor dat zij kwalitatieve rondleidingen aan families, vriendengroepen, socio-culturele verenigingen, bedrijven en scholen aanbieden.

Sociale vaardigheid en historische interesse hebben, evenals het vermogen om met de verschillende doelgroepen vlot te kunnen communiceren, is een must.

Een vlotte kennis van het Nederlands is vereist. Een goede kennis van een andere taal is een meerwaarde.

De opleiding is gratis en bestaat uit een historisch en een pedagogisch deel.

De vormingsdagen gaan door op de zaterdagen 4, 11 en 18 december 2021.  De eindevaluatie bestaat uit een schriftelijke, een mondelinge en een praktische proef.

Cliquez-ici pour le texte en français